Ekte italiensk biscotti.

Ingredienser
50 gr tørkede tranebær (100 gr friskebær)
125 g sukker
250 g sukker
75 g hasselnøtter
50 g mørk sjokolade , 70%
3 stk egg
350 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
1 stk sitron (bruk bare skallet)
2 ts marsalavin
100 g sjokolade til dypping om ønskelig

Fremgangsmåte

(Gir 70 stk) Friske tranebær må tørkes på 75 grader varmluft eller 100 grader over- og undervarme i 4-5 timer. Kjeksen stekes først på 180 grader over- og undervarme i 25 minutter, så hviler den i 25 minutter og blir skåret opp, deretter tørkes den på 140 grader varmluft eller 160 grader over- og undervarme i 15 minutter. Kle et stekebrett med bakepapir. Hvis du får tak i ferdig tørkede tranebær, kan du gå direkte videre til neste punkt. Hvis ikke må du tørke dem selv. Det gjør du ved å fordele dem ut på et stekebrett og la dem tørke i ovnen i 4-5 timer. Du kan også sette inn brettet når du legger deg om kvelden, og la det stå hele natta. Da senker du bare varmen med 15-20 grader. Brett en gryteklut dobbelt og la den stå i ovnsdøra, så det blir en liten glipe. Bærene skal ikke bli bittesmå og knusktørre. De kan gjerne være en liten halvmyk kjerne i midten. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Mens det piskes, har du hasselnøttene i en tørr stekepanne og rister dem på middels varme til de begynner å få litt farge. Dette gjør du for å få fram nøttesmaken ekstra godt. Ha dem over på en skjærefjøl og grovhakk dem. Grovhakk sjokoladen også, og sett den til side. Du kan også lage biscottiene uten tranebær. Øk da sjokolademengden med 50 gram. Nå smør og sukker har blitt hvitt og luftig, har du i eggene, ett og ett. Bland så hvetemel og bakepulver og ha i bollen. Vask sitronen og bruk den fine sida på rivjernet når du river skallet. Ha det oppi bollen sammen med marsalaen. Bland alt godt. Til slutt har du i hasselnøttene, sjokoladen og tranebærene. Bruk en sleiv og håndkraft til å blande alt. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og legg deigen oppå. Den er ganske klissete, men er grei å jobbe med så lenge du har mel på fingrene og arbeider raskt. Del deigen i to og rull den ut til pølser på 35 x 50 cm. Legg dem med stor avstand på stekebrettet og klapp dem litt flate. Stek kjeksen på nest nederste rille i 25 minutter. Ta kakene ut av ovnen og la dem ligge på brettet og bli avkjølt i 25 minutter før du forsiktig løfter dem over på skjærefjøla. Bruk brødkniven og skjær ca. 1 cm tykke skiver. Reduser ovnsvarmen til 140 grader varmluft eller 160 grader over- og undervarme. Legg biscottiene på stekebrettet igjen og sett dem tilbake i ovnen. La dem tørke, med litt åpen dør, i 15 minutter. Ta ut kjeksen og snu den etter halve tida. La dem avkjøles helt på en bakerist. Ha dem så over i en lufttett boks. Der holder de seg gode i 2-3 uker. Du kan også fryse dem. Vil du lage dem litt mer luksuriøse, kan du dyppe halve kakene i smeltet sjokolade. Da blir de imidlertid litt mer klissete å ha i kakeboksen. Eventuelt kan du dyppe dem i sjokolade rett før servering. Lykke til!

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her