Elgpiroger
Matprat.no

Elgpiroger

Du kan unne deg piroger til kveldskos, Enkelt å ha med seg på tur, og som nistemat. Du kan like gjerne bruke reinsdyrskav, lammeskav eller helt vanlig kjøttdeig.

Fremgangsmåte

Kjøttfyllet:
Brun elgkjøtt på høy varme i litt olje, tilsett finhakket hvitløk og krydder mot slutten av steketiden.

Pass på å bryte ned elgkjøttet til det er relativt finkornet.

Vask purren, del den i ringer og la den surre med et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Ha blandingen over i en bolle, la den avkjøle seg en del og tilsett revet ost.

Pirogene:
Rull ut pizzadeigen, og lag sirkler som er 16-17 cm i diameter. Bruk en skål eller lignende, og skjær rundt kanten med en pizzatrinse eller kniv.

Legg 1-2 ss fyll på den ene halvdelen av hver sirkel, og pensle langs kanten med sammenvispet egg.

Brett den andre halvdelen over og bruk en gaffel til å forselge kanten ved å trykke ned.

Legg pirogene på stekebrett dekket med bakepapir. Pensle pirogene med sammenvispet egg. Strø gjerne på litt oregano til pynt.

Stek på 220 grader i 10-12 minutter.

Tips: Server nystekte elgpiroger som kosemat til kvelds eller ta dem med i sekken når du skal ut på tur.

Her er flere oppskrifter på piroger

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt kan selv fiskepudding smake
Dagens rett
Smørbrød med varm fiskepudding, plommetomater og remulade

Så godt kan selv fiskepudding smake

Med en god fiskepudding lager du lett en lekker hverdagsrett slik som denne herlige oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her