Eltefrie rundstykker av brødrester
Brodogkorn.no

Eltefrie rundstykker av brødrester

I denne oppskriften på eltefrie rundstykker bruker du tørre brødrester som en av ingrediensene. Perfekt for å redusere matsvinn.

Fremgangsmåte

  1. Brødsmuler av tørt brød:
    Skjær brødskivene i mindre biter og ha dem i en kjøkkenmaskin. Kjør til brødet er som fint brødrasp. Brødsmulene kan brukes med det samme eller puttes i fryseren for senere bruk. 
  2. Dag 1:
    Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover. Smuler av ulike brødrester vil kreve litt ulik mengde vann. Her må man prøve seg litt frem.
  3. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 timer.
  4. Dag 2:
    Dryss godt med mel på benken og hvelv deigen over på melet. Deigen er litt klissete, så dryss også mel over deigen.
  5. Bruk en bakeskrape eller en liten kniv og kutt deigen i passe store emner.
  6. Løft emnene forsiktig og sett dem med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett.
  7. Sett rundstykkene inn i kald ovn, på nederste rille, og stek dem på 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Tips: For nystekte rundstykker og suppe er noe av det beste som tenkes kan. Og suppen lager du selvsagt selv - gjerne av innskrumpede grønnsaker som har gjemt seg bakerst og nederst i kjøleskapet.

Overrask med spennende rundstykker

Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker

 Vi har flere fristende oppskrifter på scones

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her