Engelsk cottage pie

Ingredienser
Ingredienser:
800 g Kjøttdeig / karbonadedeig
1 kg Potet
50 g Smør
6 dl Melk
2 Sjalottløk
5 dl Oksekraft
3 Skiver Bacon
200 g Sopp
2 Løk
2 dl Rødvin
2 Eggeplommer
3 Hvitløkbåter
1 ts Worcestershiresaus
1 Kvast(er) Bladpersille
3 ss Nøytral olje (solsikke/ mais

Fremgangsmåte

Ha olje i en stor kasserolle.

Tilsett bacon i terninger, sammen med en finhakket løk og grovhakket sopp.

Ha deretter i kjøttdeig og worcestershiresaus. Bland godt, og brun dette.

Tilsett vin og la koke litt ned. Ha i kraft og la putre i en halvtimes tid uten lokk.

Dersom du vil tykne væsken, ha i maisenna rørt ut i litt vann.



Sett steikeovnen på 200 grader.

Mens gryten putrer, koker du poteter uten skall. Kok til de er møre og slå av kokevannet.

Ta gryten tilbake på platen litt, slik at siste rest av kokevannet fordamper.

Mos potetene med en stapper, en visp fungerer også.

Ha i smør og fløte.

Finhakk sjalottløken og ha i mosen.

Smak til med pepper, og evt. mer salt. Bland til slutt i eggeplommene.



Ha kjøttgryten i en ildfast form. Bre potetmosen over, gjerne ved å sprøyte den gjennom en kakesprøyte for å få det ekstra fint.

Bak i ovn et kvarters tid til toppen er sprø.

Ha litt finhakket bladpersille over før du serverer den engelske kjøttdeigklassikeren.

Sendt inn av Martin Bustadmo

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her