Engelsk cottage pie

Ingredienser
Ingredienser:
800 g Kjøttdeig / karbonadedeig
1 kg Potet
50 g Smør
6 dl Melk
2 Sjalottløk
5 dl Oksekraft
3 Skiver Bacon
200 g Sopp
2 Løk
2 dl Rødvin
2 Eggeplommer
3 Hvitløkbåter
1 ts Worcestershiresaus
1 Kvast(er) Bladpersille
3 ss Nøytral olje (solsikke/ mais

Fremgangsmåte

Ha olje i en stor kasserolle.

Tilsett bacon i terninger, sammen med en finhakket løk og grovhakket sopp.

Ha deretter i kjøttdeig og worcestershiresaus. Bland godt, og brun dette.

Tilsett vin og la koke litt ned. Ha i kraft og la putre i en halvtimes tid uten lokk.

Dersom du vil tykne væsken, ha i maisenna rørt ut i litt vann.



Sett steikeovnen på 200 grader.

Mens gryten putrer, koker du poteter uten skall. Kok til de er møre og slå av kokevannet.

Ta gryten tilbake på platen litt, slik at siste rest av kokevannet fordamper.

Mos potetene med en stapper, en visp fungerer også.

Ha i smør og fløte.

Finhakk sjalottløken og ha i mosen.

Smak til med pepper, og evt. mer salt. Bland til slutt i eggeplommene.



Ha kjøttgryten i en ildfast form. Bre potetmosen over, gjerne ved å sprøyte den gjennom en kakesprøyte for å få det ekstra fint.

Bak i ovn et kvarters tid til toppen er sprø.

Ha litt finhakket bladpersille over før du serverer den engelske kjøttdeigklassikeren.

Sendt inn av Martin Bustadmo

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her