Engelsk Plum Pudding
Foto: stuartbur

Engelsk Plum Pudding

Fremgangsmåte

Riv franskbrødet på rivjern: Mal nyretalgen fint i kjøttkvern.

Hell kokende vann på rosiner og korinter, og la det trekke i ca 5 min. før de tørkes lett i kjøkkenpapir.

Sukat og coctailbær hakkes grovt. Skrell og riv eplet. Skåld mandler og hakk det grovt.

Legg alt i en stor bolle. Tilsett appelsin og sitronskall, mel, sukker, krydder, fruktsaft og egg. Blandes godt, helst med mikser.

Tilsett cognac og sherry. Fyll massen i en egnet bolle som dekkes til. La den stå kjølig i 2 døgn.
 
Smør en ildfast form med høye kanter, og ha blandingen oppi.
 
Dekk hele formen med folie, og sett den i vannbad i ovnen (¼ av formen skal være over vannflaten).
 
La puddingen steke ved 150 grader C i 6 timer. Fyll på kokende vann i vannbadet fra tid til annen, slik at vannivået holder seg stabilt.

Puddingen skal deretter avkjøles i rumtemperatur. Hvelv den ut av formen, og pakk den inn i folie.

Puddingen skal nå stå kaldt i tre uker. Før servering legges den tilbake i bakeformen og koker 2 timer i vannbad med samme vannivå som første kokeprosess.

Hell puddingen ut på ildfast serveringsfat. Stikk biter av kandissukker i toppen, hell varmet cognac ( må ikke koke ) over, og tenn på.

Plumpudding serveres brennende, med tilbehør som vaniljesaus eller is.
 
 
 
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe
Dagens rett
Hvitløkssuppe - Sopa de ajo

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe

Varm og smaksintens suppe er perfekt i mørketiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her