Eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem
Foto: Stig Buvarp

Eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem

Eple, briochedeig, karamell og whisky blir ikke bedre enn her.

Fremgangsmåte

  1. Eplebrioche: Bland mel, sukker og salt i en bolle, bland deretter sammen lunken melk og gjær.
  2. Bland så inn eggene og pisk godt sammen.
  3. Miks det tørre med det våte i en eltemaskin og la det elte sammen i 20 minutter.
  4. Kutt smøret i terninger og tilsette litt etter litt i deigen og la det eltes godt inn.
  5. La heve i ca en time eller over natten i kjøleskapet.
  6. Skrell og kutt ett eple i småbiter.
  7. Kjevle ut deigen, ca 1 cm tykk, og dekk med smà eplebiter, så kutter du deigen i små ruter på 1 cm.
  8. Brett dem sammen og legg ca 6 stk baller i en liten keramisk form.
  9. La heve ca 30 min til før du steker briochen i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
  10. Karamellsaus: Brun sukkeret i en kjele. Skrell så 2 epler og kutt eplene i båter og smøret i små terninger.
  11. Sukkeret bør bli ganske mørkt så det får god karamellsmak.
  12. Når sukkeret er mørkt tilsetter du eplebitene og smøret og lar det koke sakte inn.
  13. Når det er nesten klart tilsetter du Benriach Whisky og lar det koke et par minutter til.
  14. Serverer sausen romtemperert.
  15. Mens kaken står på benken og avkjøles, kan du sette i gang og piske kremfløten.
  16. Pisk fløten til den er passe stiv. Er du usikker så pisk den litt mindre.
  17. Server kaken med lett pisket krem og karamellsausen

Sendt inn av Anders Braathen, Smalhans

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her