Eplekake

Ingredienser
Bunn:
200 g smør, romtemperert
250 g sukker
2 store egg
2 ts bakepulver
280 g mel


Fyll:
4 syrlige epler
1-2 ts kanel

Smuldrelokk:
60 g smør
60 g mel
60 g sukker, gjerne demerara rørsukker
50 g hakkede mandler
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Smør en paiform, 24-26 cm, og kle den med bakepapir. Rør smør og sukker hvitt og luftig, tilsett eggene et om gangen, under stadig omrøring. Vend inn siktet mel og bakepulver.

Bre halvparten av deigen ut i formen. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel. Legg epleskivene over deigen og dryss dem med kanel. Dekk epleskivene med resten av deigen. Bland sammen smør, mel, sukker og mandler.

Fordel smuldredeigen over paien og press den lett ned.

Dryss til slutt over kanel og stek eplepaien ved 180 grader i ca. 40 minutter. Server paien varm eller kald med for eksempel krem, vanilje kesam eller is. Pisket creme fraiche med litt sukker og frøene fra en vaniljestang er også godt!

Sendt inn av ellen hilleren

Forsiden akkurat nå
Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll gazpacho på en termos og du har pikniken klar
Dagens rett

Fyll gazpacho på en termos og du har pikniken klar

Gazpacho er genial i all sin enkelhet og anvendelighet. Prøv den som midtpunkt i et piknikmåltid på stranden eller i parken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her