Ferskt kjøtt og suppe med løksaus

Ingredienser
Ferskt kjøtt og suppe
1 kg storfe med bein, bog
1 1/2 l vann
1 ts salt
1/2 hodekål
3 gulrøtter
1 sellerirot
1 purre
1 ts pepper

Løksaus
1 løk
3 dl buljong tillaget, kraft
1 ss hvetemel siktet
1/2 dl vann
1 ts eddik
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vann og legg kjøttstykkene i, så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av.
Dryss over salt. Skjær av den øverste, grønne delen av purren og legg den i vannet. La det hele trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1 1/2 time.
Vask og rens grønnsakene. Skjær kålen i strimler, gulrot og resten av purren i skiver og selleri i terninger. Ha alt i gryten og la det trekke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre.
Smak suppen til med salt og pepper når grønnsakene er ferdige.

Sil ca. 3 dl kraft fra suppen over i en kjele. Finhakk løk, ha den i kjelen og gi det hele et oppkok. Rør hvetemelet ut i 1/2 dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca. 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Server kjøtt i skiver, grønnsaker, kokte poteter og løksaus med kjøttkraften i dyp tallerken ved siden av

Sendt inn av Elin Lisbakken

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her