Okse indrefilet i Parma-skinke med urteolje og bakte rotgrønnsaker
Foto: Mats Dreyer

Okse indrefilet i Parma-skinke med urteolje og bakte rotgrønnsaker

Biff av indrefilet smker fortreffelig året rundt, men når den før følge av Parma-skink rotgrønnsaker og en smaksintens urteolje, blir det virkelig fest.

Fremgangsmåte

Del indrefileten i fire biffer. Surr hver biff i Parma-skinke.

Pensle biffene med rapsolje og brun dem i en stekepanne. Stek dem deretter ferdig i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 56 grader.

Du kan også grille biffene. Da griller du dem på direkte varme til de er gylne. Flytt dem over på indirekte varme og la dem ligge til de har en kjernetemperatur på 56 grader. La biffene hvile i minst 5 minutter før de serveres.

Urteolje:
Kjør sammen olivenolje, urter, chili og hvitvinseddik med en stavmikser til en jevn urteolje. Smak til med salt og pepper.

Bakte rotgrønnsaker:
Skrell rotgrønnsakene og del dem i grove biter. Legg grønnsakene i en ildfast form og vend inn halvparten av urteoljen. Stek grønnsakene i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter til de er møre.

 Server biffene med bakte rotgrønnsaker og resten av urteoljen.

Har du lyst til å lage noe annet med indrefilet, har vi veldig mange gode forslag

Se alt du kan lage av rotgrønnsaker 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her