Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Okse indrefilet i Parma-skinke med urteolje og bakte rotgrønnsaker
Foto: Mats Dreyer

Okse indrefilet i Parma-skinke med urteolje og bakte rotgrønnsaker

Biff av indrefilet smker fortreffelig året rundt, men når den før følge av Parma-skink rotgrønnsaker og en smaksintens urteolje, blir det virkelig fest.

Fremgangsmåte

Del indrefileten i fire biffer. Surr hver biff i Parma-skinke.

Pensle biffene med rapsolje og brun dem i en stekepanne. Stek dem deretter ferdig i ovnen på 180 grader til de har en kjernetemperatur på 56 grader.

Du kan også grille biffene. Da griller du dem på direkte varme til de er gylne. Flytt dem over på indirekte varme og la dem ligge til de har en kjernetemperatur på 56 grader. La biffene hvile i minst 5 minutter før de serveres.

Urteolje:
Kjør sammen olivenolje, urter, chili og hvitvinseddik med en stavmikser til en jevn urteolje. Smak til med salt og pepper.

Bakte rotgrønnsaker:
Skrell rotgrønnsakene og del dem i grove biter. Legg grønnsakene i en ildfast form og vend inn halvparten av urteoljen. Stek grønnsakene i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter til de er møre.

 Server biffene med bakte rotgrønnsaker og resten av urteoljen.

Har du lyst til å lage noe annet med indrefilet, har vi veldig mange gode forslag

Se alt du kan lage av rotgrønnsaker 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her