Festgrøt med brunet smør, eple og hasselnøtter
Foto: katyenka

Festgrøt med brunet smør, eple og hasselnøtter

Ta risgrøten til nye høyder med denne innbydende oppskriften. Nøtteaktig brunet smør gjør seg utmerket sammen med syrlig rømme og friske epler. Et dryss med hasselnøtter gjør grøten ekstra luksuriøs.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 100°C

Ha vann, risgryn, splittet vaniljestang og salt i en tykkbunnet kjele. Kok til vannet nesten har fordampet ca. 10 minutter.

Spe med melk, og kok opp under konstant omrøring. Sett så lokk på gryten og plasser i ovnen i èn time. Rør rundt etter halve tiden. Når grøten er ferdig kokt, rører du inn et beger med seterrømme.

Når det er 15 minutter igjen av tiden plasserer du hasselnøttene på et stekebrett og setter inn i ovnen sammen med grøten til de er gyllene. Grovhakk når de er ferdige.

Brun smøret i en panne til det er karamellfarget og lukter nøttete. Trekk av platen.

Skjær eple i tynne staver eller riv på råkost jern. Server grøten straks med sukker, brunet smør, eple og ristede hasselnøtter.

Du finner flere oppskrifter på julegrøt her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her