Finn Schjølls fruktsalat

Ingredienser
Lake/marinade
2 dl vann
1 dl sukker
saft av 1/2 sitron eller lime
1 ss frisk hakket sitronmelisse eller mynte (kan sløyfes)
evt. en liten smak med sitruslikør eller brun rom

Fruktsalat
Spisemoden mango
Blåbær
Jordbær
evt. hakkede pistasjenøtter

Vaniljesaus (crème anglaise)
5 dl hel melk
1 vaniljestang
6 eggeplommer

Fremgangsmåte

Lake/marinade:

Kok opp vann, sukker og finhakket sitronmelisse/mynte og saft av lime eller sitron. Avkjøl og sil sukkerlaken.



Fruktsalat

Norske jordbær er søte fra naturens hånd. Men tidlig importerte jordbær, kan ha godt av å få trekke i marinade i 20- 30 min før de skjæres i skiver og brukes i fruktsalat.

Del mango i terninger.

Anrett lagvis i en serveringsbolle, jordbær, blåbær og mango.

Hell over laken.

Server med vaniljesaus.



Vaniljesaus

Ha melk og 100g sukker i en tykkbunnet kasserolle.

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene og ha i melken sammen med vaniljestangen. Kok opp over middels varme, trekk kasserollen til side og la den stå og trekke i 10-15 min. Ta opp vaniljestangen. Pisk eggeplommer og 45g sukker til en luftig eggedosis. Hell den varme melken over eggedosis, visp hele tiden. .

Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm forsiktig opp til den begynner å tykne (rett under kokepunktet), rør om med en sleiv.

Sil sausen før servering.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her