Foundue

Ingredienser
 
K I N E S I S K   F O N D U E
1 - 1½ l god kraft/buljong
7 hg biffkjøtt i 2 cm terninger
1 rød paprika i biter
1 gul paprika i biter
10 - 12 sjalottløk i halver
Halv blomkål i små buketter
2 hg sjampinjong i båter
1 squash i kvarte skiver

O S T E F O N D U E
1 fedd hvitløk gnidd i gryta
4 dl tørr hvitvin
3 hg reven vellagret ost
3 hg reven cheddar
3 ss maisenna
3 ss tørr sherry/kirsch
Pepper og nymalt muskat etter smak

TILBEHØR
Brødterninger, sopp, reker, lettkokt blomkål, osv.
 

Fremgangsmåte

 – Klassikere fra 70 og 80-tallet
 
K I N E S I S K   F O N D U E  (Mat)
Kok opp kraft; sett gryta på spritbluss, midt på bordet.
Anrett tilbehøret på fat.

Hver enkelt fester kjøtt og grønnsaker til gafler, og
koker dem i kraften.

Server med godt brød og dipp.

O S T E F O N D U E  (Tine)
Varm vin nesten til kokepunktet.  Bland ost og mel i pose.
Spe ost i vin med jevn røring; krydre; varmehold på bluss.

Tre tilbehør på gafler, og dypp dem i ost.
 

Sendt inn av Chr Graatrud

Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her