Fiskefondue med tilbehør
Foto: Per Alfsen

Fiskefondue med tilbehør

Her får du oppskriften på fondue, men ikke bare det. Her er forslag til tilbehøret som pesto og sauser.

Fremgangsmåte

Fonduekraften:
Kraften kan vi koke i god tid  før selskapet. Fres løk og fennikel i olje og tilsett de andre ingrediensene.
 
La kraften koke i 10-15 min. Smak den godt til med salt og pepper og sil den. Ha gjerne løkringer og fennikel i biter i kraften og la de koke med ved servering.
 
 
Sausene:
Bland sammen ingrediensene til de eneklte sausene og sett kaldt frem til servering.
 
Pesto kan du kjøpe ferdig, men det er også enkelt å lage sin egen, og den smaker mye bedre.
 
 
Fisk:
Skjær fiskefiletene i biter a 2x2 cm og fisk og annen sjømat på fat slik at alle kan forsyne seg.
 
Kok opp kraften i en fonduegryte eller tykkbunnet kaserolle og la hver og en legge sin egen sjømat i kokende kraft og lar den trekke til den er klar.
 
Varm også potetene i fiskekraften.

Server sausene i skåler ved siden av og ha gjerne en frisk salat til maten.

NB! Kraften må være på kokepunktet, derfor må kjelen stå på en kokeplate eller fonduebluss midt på bordet.

Her finner du flere oppskrifter med fondue

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her