Fiskefondue med tilbehør
Foto: Per Alfsen

Fiskefondue med tilbehør

Her får du oppskriften på fondue, men ikke bare det. Her er forslag til tilbehøret som pesto og sauser.

Fremgangsmåte

Fonduekraften:
Kraften kan vi koke i god tid  før selskapet. Fres løk og fennikel i olje og tilsett de andre ingrediensene.
 
La kraften koke i 10-15 min. Smak den godt til med salt og pepper og sil den. Ha gjerne løkringer og fennikel i biter i kraften og la de koke med ved servering.
 
 
Sausene:
Bland sammen ingrediensene til de eneklte sausene og sett kaldt frem til servering.
 
Pesto kan du kjøpe ferdig, men det er også enkelt å lage sin egen, og den smaker mye bedre.
 
 
Fisk:
Skjær fiskefiletene i biter a 2x2 cm og fisk og annen sjømat på fat slik at alle kan forsyne seg.
 
Kok opp kraften i en fonduegryte eller tykkbunnet kaserolle og la hver og en legge sin egen sjømat i kokende kraft og lar den trekke til den er klar.
 
Varm også potetene i fiskekraften.

Server sausene i skåler ved siden av og ha gjerne en frisk salat til maten.

NB! Kraften må være på kokepunktet, derfor må kjelen stå på en kokeplate eller fonduebluss midt på bordet.

Her finner du flere oppskrifter med fondue

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her