Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Fiskefondue med tilbehør
Foto: Per Alfsen

Fiskefondue med tilbehør

Her får du oppskriften på fondue, men ikke bare det. Her er forslag til tilbehøret som pesto og sauser.

Fremgangsmåte

Fonduekraften:
Kraften kan vi koke i god tid  før selskapet. Fres løk og fennikel i olje og tilsett de andre ingrediensene.
 
La kraften koke i 10-15 min. Smak den godt til med salt og pepper og sil den. Ha gjerne løkringer og fennikel i biter i kraften og la de koke med ved servering.
 
 
Sausene:
Bland sammen ingrediensene til de eneklte sausene og sett kaldt frem til servering.
 
Pesto kan du kjøpe ferdig, men det er også enkelt å lage sin egen, og den smaker mye bedre.
 
 
Fisk:
Skjær fiskefiletene i biter a 2x2 cm og fisk og annen sjømat på fat slik at alle kan forsyne seg.
 
Kok opp kraften i en fonduegryte eller tykkbunnet kaserolle og la hver og en legge sin egen sjømat i kokende kraft og lar den trekke til den er klar.
 
Varm også potetene i fiskekraften.

Server sausene i skåler ved siden av og ha gjerne en frisk salat til maten.

NB! Kraften må være på kokepunktet, derfor må kjelen stå på en kokeplate eller fonduebluss midt på bordet.

Her finner du flere oppskrifter med fondue

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her