Frisk sitrusis med kardemomme
Foto: Dansukker

Frisk sitrusis med kardemomme

En frisk og deilig is der sitrus og kardemomme spiller hoved rollen. Du skal pynte med appelsin og sjokoladesaus.

Fremgangsmåte

Trykk i stykker kardemommekapslene, og ta bort skallet. Riv skallet på sitrusfruktene, og press ut saften. Ha saften, skallet og kardemommen i en kasserolle, og kok inn til halvparten. Avkjøl.

Visp eggeplommer og sukkeret lett og luftig. Kok opp fløten og sirupen. Hell den varme fløten i små skvetter ned i eggedosisen uten kraftig visping.

Sil deretter inn den avkjølte saften. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en form og sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør om én gang i halvtimen.

Appelsinpynt:
Skjær skallet av appelsinen, og strimle det fint. Kok det mykt i sirupen.

Sjokoladesaus:
Bland sjokolademelis, vaniljesukker og fløte i en kasserolle, og kok opp.

Legg is med skje i glass eller på asjetter, og pynt med appelsinskall og litt sjokoladesaus.

Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med blåskjell

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Ikke bare oppskrifter, men også fakta og tips samt selvsagt drikkeforslag .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat
Dagens rett
Squashsuppe med persille og hvitløk

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat

Nå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Dagens rett
Blåskjell med bayer

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta

Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 7. november i Oslo

Smak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent

Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrennomerte viner fra Domaine d’Enclos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina
+
Ukens vin

Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina

Vi snakker om druer du trolig ikke har hørt om, og viner du kanskje ikke har smakt før.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her