Fritert vannbakkels med sjokolade og sitrus
Foto: Eva Brænd

Fritert vannbakkels med sjokolade og sitrus

Fremgangsmåte

Kok opp melk med krydderene sammen med smøret, la det rekke i 10 min. før krydderene siles fra. Kok opp igjen og tilsett siktet hvetemel.
Rør godt til massen slipper kjelen og ha den i kjøkkenmaskin. Kjøres med grind mens du tilsetter ett og ett egg ad gangen.

Fylles i sprøytepose og fylles i egnede former. Sprøyt i litt ganache og fryses i 2 timer før de friteres i olje ved 165 grader til de er gylne. Rulles deretter i sukker.

Ganache:
Fløten kokes opp og sjokoladen tilsettes. Varmes opp i vannbad til 60 grader før den kjøres i food processor på lav hastighet mens man sper i kald fløte til passe konsistens.
Blodappelsinsalat:
Varm opp 2 dl appelsinjuice med sukker og glukose. Tilsett gelatin og smak til. Skjær fileter av appelsinene. Bland inn filetene og melisse.
Sukkerpynt:
Kokes til karamell, avkjøles til passe konsistens før bruk.

Bruk fantasien!

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen,Gastronomisk Institutt, Oslo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene
+
Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene

Vinene fra denne produsenten er tydelig preget av arven fra franskmennene, så denne kan fint erstatte en bordeaux.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet
+
Tester
Pappvin til påsken 2023 - 340 bokser vurdert

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet

Så mye godt og seriøst du kan velge blant, gjør at valget av vin i boks ikke lenger har noe med at den er lett å putte i feriebagasjen. Med på kjøpet sparer du miljøet for karbonutslipp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 3. mai i Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Bistro Tolvte på toppen av Munch-museet viser sin strålende matlaging til viner fra fire av de aller beste produsentene i Tyskland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Wraps er en super løsning for restemiddagen
Dagens rett
Wraps med rømme og kylling

Wraps er en super løsning for restemiddagen

Disse er fylt med kyllingrester, men de kan lages med andre rester, enten med og uten kjøtt, og sågar vegansk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her