Frukt- og Sjokolade Fondue

Ingredienser
1 ananas i stykker
200 g jordbær
2 kiwi
2 epler
2 bananer
(andre frukter kan også brukes, feks kirsebær, pære, melon, mv.)
2 ss sitronsaft
2 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
100 g lys sjokolade
reven appelsinskall og saft fra en appels

Fremgangsmåte

Skrell kiwi, epler og bananer, og skjær dem i stykker som er lette å putte i munnen. Anrett frukten dekorativt på et fat. Drypp sitronsaften over banan- og eplebitene, så de ikke blir brune.

Varm opp fløten i en liten gryte og putt i sjokoladen. Smelt sjokoladen over middels varme mens du rører. Det må ikke bli for varmt, ellers brenner det seg. Vask appelsinen grundig. Riv skallet med et fint rivjern (pass nå på å ikke rive fingrene dine!). Press saften ut av appelsinen, og hell så saften og det revne skallet opp i gryten med sjokolade. Rør rundt.

Hell sjokoladeblandingen opp i en fondue gryte, og plasser den over brenderen.

Sendt inn av Kirsti Heng

Forsiden akkurat nå
Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage
Dagens rett

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage

Carpaccio er svært enkelt å tilberede. Men du må passe på at tilbehøret, så som extra virgin olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du garantert en smakfull opplevelse der storfekjøttets naturlige egenskaper kommer til sin rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne
Ukens drink

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne

Ukens drink kombinerer vodka med anisbrennevinet Pernod. Med ananas og urter blir det mye smak i hver slurk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her