Gelékake

Enkel, men god kake for deg som vil servere en frisk, fargerik kake. Bruk eventuelt ferdig sukkerbrød hvis du har dårlig tid.

Fremgangsmåte

Del sukkerbrødet i tre lag. Legg en del av sukkerbrødbunnen på et fat. Dynk bunnen med melk eller juice.

Visp kremfløten til krem. Ta av halvparten av kremen til pynt. Resten av kremen blandes med 5 ss jordbærgelé som legges lagvis på sukkerbrødbunnen som fyll.

Dynk kakelagene etter hvert som de legges på kaken. Smelt resten av geléen i en kjele på svak varme. La den avkjøles, den skal nesten stivne igjen før den helles på kaken.

Sett kanten på en rund kakeform rundt kaken, litt høyt opp. Det er viktig at den er tett slik at geléen ikke renner nedover kaken.

Legg jordbær på toppen av kaken og hell forsiktig over den avkjølte geléen.

Sett kaken kjølig slik at geléen stivner helt før springformen fjernes og kaken pyntes med krem til servering.

Her finner du mange deilige kaker du kan bake

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her