Gjøkalvfilet rullet med morkelrisotto, servert med tusenbladsterte, ovnsbakte rødbeter, asparges og alfasalat, rødvinsaus

Gjøkalvfilet rullet med morkelrisotto, servert med tusenbladsterte, ovnsbakte rødbeter, asparges og alfasalat, rødvinsaus

Fremgangsmåte

Skjær skiver av kalvefileten på 130 g hver. Bank ut flat og i firkant mellom 2 lag plast. Legg på kjøl.

Morkelrisotto:
Svisj løk og hvitløk med olivenolje og litt smør. Ha i den kuttede soppen og fres videre. Ha i risen og la frese litt sammen før speingen av den kokende kyllingkraften. Men det viktige er å spe sakte slik at risen rekker å absorbere væsken. Når risen er kokt i ca.12 minutter avhengig av ristypen, has parmesanen i. La den binde risen og væsken, men risen skal fremdeles være al dente. Helt til slutt og like før servering vendes den piskede kremen forsiktig inn.

Saltbakte  rødbeter:
Rødbeter stekes på grovsalt i 25-30 minutter ved 170 grader til de er myke. Skrell og krydre før servering.

Tusenbladsterte:
Potetene skrelles og skjæres på mandolin til tynne gjennomsiktige skiver. Kle en liten gastronormbakke eller ovnspanne med folie eller bakepapir. Bland krydder, urter og klaret smør med potetene og legg dem lagvis tett i tett. Stekes under press i ca 45 minutter og avkjøles før den skjæres i avlange firkanter.

Rødvinsaus:
Rødvinen reduseres til en femdel gjenstår. Ha i kraften og smak til. Det er viktig med litt syre i sausen for friskhetens del.

Smør den varme risottoen på kalvefileten og rull den opp. Stek ferdig i ovnen i ca 3 minutter. Pannestek potetterten, varm aspargesen som først er blansjert i litt smør.

Sett rødbetene i ovnen med litt smør på toppen for å varmes opp. Anrett tallerkenen som vist på bildet med litt saus ved siden av.

Sendt inn av Alexander SkjefteKontoret Bar & Brasserie, Trondheim

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen