Gratinert blomkålhode

Fremgangsmåte

Rens blomkålhodet og skyll det nøye. Kok opp en gryte med vann, salte lett og legg det i vannet i ca 10 min. Rens og skyll purren, hakk den opp i ringer og legg det sammen med blomkålen og la den trekke.
 
Lag en enkel hvitsaus på følgende vis:
Smelt smør i en gryte, tilsett melet. Visp dette godt og tilsett så litt buljongpulver og vispe enda mer! Rør inn melken med en tynn stråle og heftig visping, tilsett litt revet ost og riv i litt muskat (Med hell kan man redusere litt av melken og erstatte den med litt tørr hvitvin).
 
Dryss skinke og purre over blomkålen i en passende ildfast form. Hell hvitsausen over og dryss resten av osten over, ta noen omdreininger med pepperbøssen, og gratinér herligheten i ca ti minutter i en forvarmet ovn på ca 200 grader. Serveres umiddelbart! Drikk farris eller hvitvin til! Husk fersk baguette!
 

Sendt inn av Øivind Storvik

Forsiden akkurat nå
De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe
Dagens rett
Hvitløkssuppe - Sopa de ajo

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe

Varm og smaksintens suppe er perfekt i mørketiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her