Gratinerte kamskjell

Ingredienser
8 stk kamskjell
2 stk vårløk
1 stk sjalottløk
0,50 dl tørr vermut
0,75 dl tørr hvitvin
1 dl kremfløte
1 stk eggeplomme
salt
hvit pepper
hakket persille

Fremgangsmåte

I ovn ved 225° i ca. 5 minutter. Skjær hvert kamskjell i tre skiver. Finsnitt vårløken. Fordel vårløk med skjellmaten over i den dype delen av kamskjellet.Finhakk sjalottløk og kok den i vermut og vin i 5 minutter. Visp sammen kremfløte og eggeplomme og visp det inn. Varm sausen til den tykner, den må ikke koke. Smak til med salt og pepper og hell sausen i kamskjellene. Stek dem høyt i ovnen til retten er varm og begynner å bli brun.

Sendt inn av Trine Ølberg

Forsiden akkurat nå
Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette blir ikke hverdagsmiddagen
Dagens rett

Raskere enn dette blir ikke hverdagsmiddagen

Ovnsbakt laks og hjemmelaget tzatziki er både vårlig og friskt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her