Gravet laks i pepperrotsvinaigrette II

Denne retten kan du serve på koldtbordet eller som en forrett. Uansett blir den garantert tatt velvillig i mot.

Fremgangsmåte

Du kan kjøpe gravlaksen i butikken eller lage den selv. Om du vil lage den selv, gjør du slik:

Kjøp en laks, om du ikke vil filetere den selv, be dem gjøre det for deg. Frys den ned, godt innpakket i to døgn. Dette for å bli kvitt eventuelle parasitter.

Bland like deler salt og sukker (salt uten jod) ca 1/2dl av hver. Smør fisken godt inn med denne blandingen, klipp opp 4 spiseskjeer med dill og strø over, (du kan sette til forskjellige aromaer om du vil som akevitt, whisky, multer, sjalottløk osv.

Det er gøy å eksperimentere med ulike smaker, men til denne retten graver du laksen bare med sukker, salt og dill.

Legg laksen i en form med litt kanter på, legg filetene oppå hverandre med kjøttsiden mot hverandre, og halen mot hodet, (hodet er selvsagt fjernet) Legg noe litt tungt oppå, så det ligger i press, snu på filetene to ganger i døgnet. Laksen er ferdig etter to døgn, fastere og med litt mer smak etter tre døgn.

Gravet laks med vinaigrette

Skrell og finstrimle sellerien og gulroten, kok dem i lettsaltet vann i ca. 3 min.

Skjær squashen i strimler og legg den i kok ytterligere 2 min. Skyll grønnsakene i kaldt vann, rør i olje og salt, bland i vinegger, vann, olje, pepperrot, salt og pepper. Grovriv ikke pepperroten i forveien fordi den mørkner, legg opp grønnsakene på 4 tallerkener. Legg på lakseskivene, og topp det med pepperrot.

Her finner du flere oppskrifter med gravet laks

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Basisutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her