Blåskjell og krepsehaler med saus i butterdeig
Foto: Cogent-Marketing

Blåskjell og krepsehaler med saus i butterdeig

Lag denne deilige retten der noen av havets beste råvarer spiller hovedrollen.

Fremgangsmåte

Lag terteskåler av butterdeig og forhåndstek disse eller bruk ferdige skjell/skåler.
 
Vask og rens blåskjellene.
 
Ha litt smør i en dyp kjele med safran og blank finhakket løk i dette.
Ha oppi blåskjell og hvitvin. La surre 15-20 min. Ta ut blåskjellene og tilsett kremfløte.
 
Kok og reduser til halvparten. Tilsett hakket dill og persille i den ferdige sausen.
 
Smak til med salt/pepper. Tilsett blåskjell og krepsehaler/reker.
 
Hell opp i terteskålene og garner med dill asparges og sitron.
 
 
 

Sendt inn av Kari Gulbrandsen

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 429.90 kr Bestillingsutvalget
    89 POENG
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her