Gresk lammegryte med  mynte, sitron og feta
Apèritif

Gresk lammegryte med mynte, sitron og feta

Drøm deg bort til varmere strøk sammen med denne greskinspirerte gryteretten.

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen i en blender eller med en stavmikser til en glatt og jevn marinade. Smak til med salt og pepper. Ha lammekjøttet over i en bolle og hell marinaden over. Dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst 8 timer, opptil et døgn. 

Varm en støpejernsgryte over middels-høy varme. Fisk lammekjøttet ut av marinaden og brun kjøttet i flere omganger. Ha marinaden i gryta sammen med det stekte lammekjøttet og resten av hvitvinen. Kok opp, og skru ned varmen til lavt slik at det hele så vidt koker. Ha på lokk og la trekke i 1,5 time. Ha i poteter og oliven og la trekke i 1 time til.

Når kjøttet er så mørt at det kan rives i biter - fisk det ut med en hullsleiv. Gjør det samme med oliven og poteter. Riv kjøttet i biter. Skru opp varmen og rør inn maizena til sausen er tyknet. Ha kjøtt, poteter og oliven tilbake i gryta. Smuldre fetaost  og dryss mynte og sitronskall over gryta.

Server som den er eller med kokt orzo. 

Flere oppskrifter på lammegryter finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apèritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her