Grillet Hvalstek

Ingredienser
Dette trenger du:
180 gr kjøtt pr . pers.
krydderolje ( 4 ss olje rørt sammen med timian, persille og basilikun)
havsalt.
------
Bakte grønnsaker i folie på grill.

100 gr grønnsaker i strimler og biter.
salt og pepper.
0,5 desiliter fløte.

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Kutt kjøttet slik at tykkelsen blir jevn ( som en indrefilet av okse)
Pensle kjøttet med krydderolje og ha på pepper og havsalt
Grilles på god og varm grill . snues ofte
Ca. 12-15 min
La kjøttet hvile i noen min. før man kutter det opp i finger tykkeskiver

Folie bakte grønnsaker
Kutt grønnsakene i strimler og biter og legg dem på stekefolie
Brett opp kantene ha på følte, salt og pepper
Lukk folien helt tett
Bakes på grillen i ca 8 min

Serverings tips
Bakte poteter, fløte gratinerte poteter og lignende.

Sendt inn av Otto Hansen

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her