Grønnkålsalat med søtpotet og granateple
Foto: Nikolay_Donetsk

Grønnkålsalat med søtpotet og granateple

Denne lekre salaten er både mettende, frisk og smaksrik. Perfekt tilbehør er den og til det aller meste av julematen.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C.

Ha søtpoteterningene over på et stekebrett med bakepapir. Dryss med olivenolje, salt og pepper.Stek i 10 minutter, før du snur på bitene og steker videre i 10 minutter til. Repeter, og stek videre i 10 minutter til søtpotetene er møre. Avkjøl

Mål opp quinoa, ha den over i en sil og skyll godt under rendende vann. Ha quinoaen over i en tykkbunnet kjele over høy varme. Rør godt til quinoaen er tørket. Ha i vann og grønnsaksbuljong, rør godt, skru ned varmen til lav og la koke til alt vannet har fordampet, ca 10 minutter. Avkjøl.

Lag dressingen ved å vispe alle ingrediensene godt sammen. Smak til med salt pepper og honning.

Bland de avkjølte søtpotetene og quinoaen i en bolle, hell dressingen over og bland godt. Tilsett finsnittet grønnkål, vårløk, gresskarkjerner og granateplekjerner. Bland godt, og server straks.

Tips:
Lag quinoa, dressing og bak søtpotet dagen før, da er denne lekre salaten ferdig på 1-2-3. 

Her finner du flere deilige vegetarretter til jul

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her