Grove brytebrød med kesam
Foto: Frukt.no

Grove brytebrød med kesam

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bolle og hell over lunkent vann. Rør til gjæren er oppløst. Om du bruker tørrgjær, pisker du denne ut i litt lunkent vann først og så resten. Rør inn kesam og det grove melet tilsatt salt. Rør inn halvparten av hvetemelet og elt deigen til den er smidig.

Dryss inn mer mel til deigen slipper bakebollen, er glatt og ikke kleber.

La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 °C.

Ha deigen i en langpanne (35 x 40 cm) og trykk den utover med melet hånd slik at den dekker bunnen. Skjær deigen i 12-24 ruter med en spiss kniv avhengig av hvor store enheter du ønsker.

La etterheve under plast på et lunt sted i en halv time.

Pensle med lunkent vann.

Stek brødet midt i ovnen i ca 20 minutter og avkjøl på en rist.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her