Grove saftige havrescones

Ingredienser
Til åtte scones:
4 dl lettkokte havregryn
3 dl kokende vann
1,3 dl matfløte
2,5 dl sammalt hvete
2,5 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 s sukker

Fremgangsmåte

Grove, saftige havrescones
Dette er sjokkerende grove scones, hvis man sammenligner med det butikkene kaller «grovbrød». Likevel er de myke og saftige.
 

 
Du begynner med å ha havregrynene i en bakebolle og slå det kokende vannet over.
La hvile i noen minutter, mens du setter ovnen på 250 grader og finner frem resten av ingrediensene.
Tilsett fløten, og rør godt rundt. Har du ikke matfløte, kan du bruke rømme eller yoghurt. Du kan også droppe det kokende vannet og fløten, og bruke 4,5 dl varm melk eller surmelk.
Bland sammen de tørre ingrediensene før du har dem i bakebollen, og rør det hele sammen til en deig.
Pass på at bakepulveret ikke er for gammelt, eller har stått lenge uten lokk, for da kan det være helt uten virkning.
Hvis du vil gjøre deg flid, kan du sikte det fine melet og bakepulveret inn i deigen, slik at det blir luftig og klumpefritt. Deigen bør knas så lite som mulig.
Når ovnen er varm, klemmer du deigen ut til en ca. 20 cm bred sirkel, som risses i åtte deler med skarp kniv.
Steikes 12–15 minutter på 250 grader, med litt mel drysset på ovnsbrettet eller med bakepapir under.

Sendt inn av Live Gn

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her