Monkey bread med eple og kanel
Foto: Oksana_S

Monkey bread med eple og kanel

Opprinnelsen til denne kaken er nær sagt selvsagt amerikansk. Mye av alt er typisk for kakene som faller i smak der. Denne utgaven er søt

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og bland inn melka. Væsken skal holde 37 grader. Pisk inn tørrgjæren og deretter eggene.

Bland mel, sukker og salt. Tilsett væsken og bland til jevn masse. Kna videre, gjerne i en miksmaster til god og elastisk deig. Sett på et lunt sted for heving til dobbel størrelse.

Smelt smøret og bland inn sukker, kanel, hakkede pecannøtter og eplemos. Fordel halvparten i bunnen av en smurt rund brødform.

Ha deigen på bakebordet og del opp i fire lange pølser som igjen deles opp i 12 små boller. Legg først 6-8 boller i bunnen av formen. Fordel ¼ av fyllet over og gjenta til det ikke er flere boller igjen. Fordel resten av fyllet på toppen.

Sett til heving på et lunt sted i 30-45 minutter.

Stek i 35 minutter ved 180 grader til gyllen på toppen. Ta ut av ovnen og la hvile i 5-10 minutter før kaken tas ut av formen.

Lyst til å bake andre boller finner du veldig mange her

 Oreokake eller Chocolate Devil's Food Cake valget er ditt.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her