H.C. Andersens smørbrød
Foto: Christina Birch

H.C. Andersens smørbrød

Fremgangsmåte

Legg baconskivene på brødet fra hjørne til hjørne.
 
Legg leverpostei på den ene halvparten av skiven og tomater på den andre. Oppå leverposteien legger du en skive sky (se under) med samme lengde som posteien.
 
Legg en stripe revet pepperrot på tomatene og pynt med persille.
 
Sky:
Bløt gelantinen i kaldt vann. Kok opp vann og buljong og tilsett gelantinen og sukkerkuløren.
 
Ta av varmen og tilsett portvin, smak til med salt og pepper.
 
Hell skyen i en avlang form og la den stå til den er stiv.
 
Tips: Baconet steker du best i ovnen - legg skivene utover en rist og stek til de er lyst gyldne ved 200 grader. Pass på de da de svir seg lett.
 

Sendt inn av Ida Davidsen/ Visit Denmark

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen