Hasselback-gresskar med lønnesirup- og pekanglaze
Foto: sveta_zarzamora

Hasselback-gresskar med lønnesirup- og pekanglaze

Denne lekre gresskarretten blir hele bordets midtpunkt. Utmerket som tilbehør til julematen eller vegetarisk hovedrett.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C.

Plasser de to gresskarbitene på et stekebrett med bakepapir. Gni dem inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i 15-20 minutter til gresskaret er mykt nok til å kutte med en kniv.

Plasser to spisekniver på hver av gresskarets  langsider - dette gjør det lettere å ikke kutte helt igjennom gresskaret. Snitt gresskaret med 0.5cm avstand, pensle lett med olivenolje og krydre med muskat og kanel. Stek videre i 20 minutter, 

Lag glaze ved å varme smør, lønnesirup og pekannøter  i en stekepanne over medium varme. La blandingen småkoke, før du trekker pannen av varmen, tilsett straks timian, og la avkjøles. 

Ta gresskaret ut av ovnen etter 20 minutter og drypp halvparten av glazen over de to delene. Stek gresskaret i videre 20-30 minutter til det er mørt.

Løft forsiktig gresskaret over på et serveringsfat og drypp resten av glazen over og topp med granateplekjerner. Server straks. 

Her finner du flere deilige vegetarretter til jul

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her