Grønnkålsalat med søtpotet og granateple
Foto: Nikolay_Donetsk

Grønnkålsalat med søtpotet og granateple

Denne lekre salaten er både mettende, frisk og smaksrik. Perfekt tilbehør er den og til det aller meste av julematen.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C.

Ha søtpoteterningene over på et stekebrett med bakepapir. Dryss med olivenolje, salt og pepper.Stek i 10 minutter, før du snur på bitene og steker videre i 10 minutter til. Repeter, og stek videre i 10 minutter til søtpotetene er møre. Avkjøl

Mål opp quinoa, ha den over i en sil og skyll godt under rendende vann. Ha quinoaen over i en tykkbunnet kjele over høy varme. Rør godt til quinoaen er tørket. Ha i vann og grønnsaksbuljong, rør godt, skru ned varmen til lav og la koke til alt vannet har fordampet, ca 10 minutter. Avkjøl.

Lag dressingen ved å vispe alle ingrediensene godt sammen. Smak til med salt pepper og honning.

Bland de avkjølte søtpotetene og quinoaen i en bolle, hell dressingen over og bland godt. Tilsett finsnittet grønnkål, vårløk, gresskarkjerner og granateplekjerner. Bland godt, og server straks.

Tips:
Lag quinoa, dressing og bak søtpotet dagen før, da er denne lekre salaten ferdig på 1-2-3. 

Her finner du flere deilige vegetarretter til jul

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her