Grønnkålsalat med søtpotet og granateple
Foto: Nikolay_Donetsk

Grønnkålsalat med søtpotet og granateple

Denne lekre salaten er både mettende, frisk og smaksrik. Perfekt tilbehør er den og til det aller meste av julematen.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C.

Ha søtpoteterningene over på et stekebrett med bakepapir. Dryss med olivenolje, salt og pepper.Stek i 10 minutter, før du snur på bitene og steker videre i 10 minutter til. Repeter, og stek videre i 10 minutter til søtpotetene er møre. Avkjøl

Mål opp quinoa, ha den over i en sil og skyll godt under rendende vann. Ha quinoaen over i en tykkbunnet kjele over høy varme. Rør godt til quinoaen er tørket. Ha i vann og grønnsaksbuljong, rør godt, skru ned varmen til lav og la koke til alt vannet har fordampet, ca 10 minutter. Avkjøl.

Lag dressingen ved å vispe alle ingrediensene godt sammen. Smak til med salt pepper og honning.

Bland de avkjølte søtpotetene og quinoaen i en bolle, hell dressingen over og bland godt. Tilsett finsnittet grønnkål, vårløk, gresskarkjerner og granateplekjerner. Bland godt, og server straks.

Tips:
Lag quinoa, dressing og bak søtpotet dagen før, da er denne lekre salaten ferdig på 1-2-3. 

Her finner du flere deilige vegetarretter til jul

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her