Hasselnøttkake med zabaglione
Apéritif

Hasselnøttkake med zabaglione

Med deilige hasselnøtter og fyldig zabaglione ved siden av blir denne kaken helt fantastisk. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Kake:
Fordel hasselnøttene utover et stekebrett og rist i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Legg dem på et kjøkkenhåndkle som brettes sammen. La hvile i et par minutter. Deretter gnir du dem mot hverandre for at skallet skal løsne. Skill nøtter og skall og avkjøl. Deretter males nøttene middels fint.

Smelt smør og avkjøl. Skill eggene og stivpisk eggehvitene. Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett smør. Vend inn eggehviter. Deretter malte nøtter, mel, melk og olje vekselvis og forsiktig. Ha i en kakeform (28 cm i diameter) og stek ved 170 grader i 30 minutter. Avkjøl.

Du kan servere kaken på flere måter. Enten å spre zabaglione over kaken eller servere eggekremen i skåler med hasselnøttkake ved siden av.

Oppskrift på sabayonne/zabaglione finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her