Helgrillet oksemørbrad med pepperrotkrem
Foto: Tatiana Volgutova

Helgrillet oksemørbrad med pepperrotkrem

Fremgangsmåte

Ha salt, godt med kvernet pepper, og et tynt lag hvitløkpulver, over hele kjøttstykket.

Svi av kjøttet på direkte varme.

Flytt kjøttet på indirekte varme, og sett i et steketermometer.

Ta ned lokket. Kjernetemperaturen vil vise 53 – 55 °C når kjøttet er klart.

Legg kjøttet på et skjærefjøl i minst 10-12 minutter. Dekk løst over med et aluminiumstelt mens kjøttet hviler.

Skjær kjøttet i skiver og server straks.

Tips:
Du kan bruke entrecote i et helt stykk.

Pepperrotkrem:
Bland alle ingredienser sammen i en bolle. Oppbevar sausen i kjøleskapet til den skal serveres. 

Server skiver av entrecôte med pepperrotkrem, grillet vårløk og grillet tomathalvdeler toppet med litt olivenolje, salt, pepper og revet parmesanost. Her kan du velge fritt når det gjelder karbohydrater. Poteter er naturlig følge.

Sendt inn av Craig Whitson

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen