Helstekt kylling med rotgrønnsaker og maiskrem
Aperitif

Helstekt kylling med rotgrønnsaker og maiskrem

Denne oppskriften blir enda bedre hvis du bruker bærekraftig kylling av god kvalitet

Fremgangsmåte

Helstekt kylling

  1. Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før du begynner å lage maten
  2. Sett ovnen på 180 grader varmluft
  3. Finhakk hvitløk og timian og bland godt sammen med romtemperert smør, salt og pepper
  4. Gni blandingen under skinnet på kyllingen, både bryst og lår
  5. Putt to halve sitroner inni kyllingen
  6. Lag et snitt ved hvert lår og putt en sitronskive i hvert snitt
  7. Bind sammen bena på kyllingen og legg den i en langpanne sammen med rotgrønnsakene
  8. Sett kyllingen i ovnen og la den stå ca en time, litt avhengig av størrelsen på kyllingen
  9. La kyllingen hvile i et kvarter før de skjærer i den

Ovnsbakte rotgrønnsaker

  1. Del grønnsakene og potetene opp i passende biter
  2. Legg de over i en langpanne og ha over godt med olivenolje og salt og pepper
  3. Stek de sammen med kyllingen på 180 grader varmluft i en time, hvis de ikke er ferdige samtidig med kyllingen, skru opp temperaturen mens kyllingen hviler

Maiskrem

  1. Skjær maiskornene av kolben. Får du ikke tak i fersk mais kan du bruke en stor boks hermetisk mais, sil av laken
  2. Ha smør og finhakket hvitløk i en kjele, og la det surre til hvitløken er myk
  3. Tilsett maisen og la det varme seg godt opp, før du har i fløten og gir det hele et oppkok
  4. Kjør blandingen med stavmikser og smak til med salt og pepper
  5. Hvor grov eller fin du ønsker kremen justerer du selv

Tips
Klem over sitronene som har vært inni kyllingen ved servering

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her