Hjemmegrillet kylling med tzatziki og tomatsalat

Ingredienser
*kraft*
tzatziki (se ”Tilbehør”) prøv: couscous-salat
tomatsalat (se ”Tilbehør”)
2 ss smør
3 fedd hvitløk
2 ts soyasaus
1/2 ts timian
1 ts rosmarin
1 rå kylling, ca. 800 g.
salt & pepper
(loff)

Fremgangsmåte

Sett en stekeplate midt i ovnen, og sett ovnen på 220 grader C.
Lag kutt i lårene på kyllingen. Ha smør i en skål. Ha i 3 fedd finhakket hvitløk, soyasaus, rosmarin og timian. Gni inn kyllingen ut- og innvendig, også under skinnet. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen over i lasagneform e.l. (brystet opp). Sett kyllingen i ovnen. Stekes i ca. 50 minutter.
Servér evt. med loff.
Tips! Prøv en form med et annet type materiale dersom det blir røykfullt under steking. Evt. ha litt vann i bunnen av formen, og hold kyllingen over vannet v.hj.a. sammenkrøllet alum.folie.

Bruk evt. kyllingrester til å lage baguett med kylling, sort oliven, sjalottlok, rød paprika og litt extra virgin olivenolje.

Lag kraft av restene.

Sendt inn av evenrud

Forsiden akkurat nå
Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her