Hjemmelaget mascarpone
Foto: SStajic

Hjemmelaget mascarpone

Mascarpone lager du enkelt selv.

Tilberedningstid

30 minutter

Antall porsjoner

6

Ingredienser

Fremgangsmåte

Varm opp fløten med sitronsaften mens du rører. Den skal ikke koke, men koagulere, det vil si at ostemassen i fløten skal skille seg fra mysen.  Eddiken setter igang denne prosessen. Men temperaturen må ikke overstige 80-85 grader. Når du kjenner at massen ikke tykner mer, tar du den av varmen og avkjøler den. Hell den så i et klede du har spent over en bolle, og la stå kjølig mens den oster seg. Det tar gjerne en natt. Mysen kan du bruke i matlaging eller brødbakst. 

Tips:
Du kan selvsagt bruke osteløpe i stedet for sitronsaft. Har du tilgang på saup eller kjernemelk (buttermilk), er det også et godt alternativ, men bruk da dobbel mengde. 

Se alt du kan bruke mascarpone til

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen