Hjortrontryfflar på Valrhona sjokolade vintage

Ingredienser
150 gram Valrhonas mörka årgångschoklad Valrhona mørk sjokolade, vintage
3 cl 3 cl hjortronlikör molte liqueur
0,75 dl 0,75 dl Hjortronpuré Multer puré
kakao , att rulla i kakao, å rulle i
0,5 dl 0,5 dl socker sukker
50 gram 50 gram osaltat smör usaltet smør

Fremgangsmåte

Om ni inte hittar hjortronpuré börjar vi med att göra egen. Hvis du ikke ser molte puré, begynner vi å lage sine egne. Mixa ca 5 dl råa hjortron i en matberedare och passera dem genom en sil. Bland ca 5 dl rå molte i en food prosessor og sende dem gjennom en sikt. Tryck till lite med en sked för att få igenom så mycket som möjligt. Trykk litt med en skje for å få så mye som mulig. Måttet i receptet avser den färdiga purén, inte hjortron. Den dimensjonen av oppskriften refererer til ferdig puré, ikke molte.

Hacka sönder chokladen. Hakk sjokolade biter. Koka upp hjortronpuré socker och smör. Kok multer puré sukker og smør. Häll den varma massan över chokladen och rör till en slät massa. Hell den varme massen over sjokoladen og rør til en jevn masse. Tillsätt likören. Legg til likør. Ställ kallt. Sett kaldt. Forma till små bollar och rulla i kakaon. Form til små kuler og rull i kakao.

Sendt inn av Mari Therese Gjersøe

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her