Hummus bil lahmeh - hummus med krydret kjøttgryte
Foto: Alisa Korolevskaya

Hummus bil lahmeh - hummus med krydret kjøttgryte

Denne klassiske libanesiske retten lages opprinnelig med lam, men så vel storfe som kylling kan brukes.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i terninger og rør inn krydderet.
  2. Kutt løk og hvitløk.
  3. Varm olje i en panne og stek løken myk, tilsett hvitløk og fortsett i 1 minutter.
  4. Ha i en bolle.
  5. Tilsett mer olje i pannen og stek kjøttet i noen minutter på alle sider.
  6. Rør inn løkblandingen.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Varm opp.
  9. Hell hummus på et serveringsfat.
  10. Lag en grop i midten og hell kjøttet oppi.
  11. Dryss over kuttet mynte.
  12. Server med tomatsalat.

Tips: Mange oppskrifter på hummus bil lahme inkluderer ristede pinjenøtter 

Slik lager du hummus 

Slik lager du baharat krydderblanding

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her