Hvit sjokolademousse med grapefrukt
Foto: Astrid Hals

Hvit sjokolademousse med grapefrukt

Fremgangsmåte

Hvit sjokolademousse:
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Varm melk og crème fraîche til kokepunktet. Ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken. Slå den varme væsken over sjokoladen og pisk det godt sammen med en håndvisp. Rør inn eggeplommene. Sett massen til avkjøling så den blir lunken.

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokoladeblandingen. Vend så inn resten.

Fyll moussen i en bolle eller i et glass og sett den i kjøleskapet til den stivner. Det tar ca. 2 timer.

Grapefruktsaus:
Skjær skallet av en grapefrukt og skjær ut filetene mellom de naturlige skillelinjene. Etter at filetene er skåret ut, presser du ut saften av det som er igjen. Del den andre grapefrukten i to og press ut juicen. Du får ca. 2 dl grapefruktsaft.

Kok opp grapefruktsaften og sukkeret. Visp inn den utrørte maisennaen. La blandingen småkoke i ca. 1/2 minutt. Sett sausen til avkjøling. Smak den til med gin når den er blitt kald.

Legg grapefruktfiletene på toppen av moussen. Hell på litt saus og server.

Karamellisert filodeig:
Forvarm stekeovnen til 200 ºC.

Ta et flak filodeig og pensle det med smør. Dryss det lett med melis. Legg et flak filodeig oppå og press flakene lett sammen. Pensle oversiden med smør og dryss med melis. Stek det doble filoflaket i ovnen til det blir gyllent, og melisen karamelliser. Det tar 2-3 minutter. Avkjøl filloflaket og brekk det i biter.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Sverre Sætre og Erling Sundal

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her