Hvit sjokolademousse med grapefrukt på sprø kjeks
Foto: Eva Brænd

Hvit sjokolademousse med grapefrukt på sprø kjeks

Fremgangsmåte

Sjokolademoussen:
Finhakk sjokoladen. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter.
 
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestang og frø, ½ dl kremfløte og melk i en kjele og varm det til kokepunktet.
 
Visp eggeplomme og sukker lett sammen. Hell den varme melken over eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell så kremen tilbake i kjelen.
 
Nå henter du fram bolle og sikt. Deretter varmer du sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggplommen stivner i bunnen av kjelen.
 
Når blandingen tykner (85 °C) siles den over i en bolle.
 

Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme sausen. Hell den varme sausen litt etter litt over den hakkede sjokoladen mens du rører med en slikkepott. Bland det til en jevn masse. Når blandingen blir kald (30 ºC), pisker du fløten til krem, og vender den inn i sjokoladeblandingen.

Fyll moussen i en bolle og sett til avkjøling i kjøleskap.

Grapefruktsaus:
Skjær skallet av en grapefrukt og skjær ut filetene mellom de naturlige skillelinjene. Etter at filetene er skåret ut, presser du ut saften av det som er igjen. Del den andre grapefrukten i to og press ut juicen. Du får ca. 2 dl grapefruktsaft.

Kok opp grapefruktsaften og sukkeret. Visp inn den utrørte maisennaen. La blandingen småkoke i ca. ½ minutt. Sett sausen til avkjøling. Smak den til med gin når den er blitt kald.

Hippenkjeks:
Forvarm stekeovnen til 180 ºC. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør dem til en glatt masse med håndvisp. Stryk ut litt masse på et bakepapir med en stekespade. Lag 3 kjeks til hver person.

Stek kjeksene midt i ovnen i ca. 3 minutter, eller til de er lyst gylne. Når kjeksene er nystekt rett fra ovnen, kan de formes og bøyes.

Bruk en varm teskje og las små kuler av mousse. Anrett den i hippenkjeksene og server med grapefruktsaus og -fileter.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Sverre Sætre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her