Hvitløkbrød som i India
Foto: Diy13

Hvitløkbrød som i India

Denne oppskriften kommer fra Nord-India hvor den kalles Lahsun Paratha. Der er brødbaking nesten er en kunstform og brødslagene nesten utallige.

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene unntatt den ekstra gheen og kna et par minutter så alt blander seg. Deigen skal være myk.
  2. Dekk med fuktig klede og sett til side i 15 minutter.
  3. Del deigen i 16 like store emner. Kjevle hvert emne til en ca 8 cm stor leiv.
  4. Smør hver leiv med litt ghee og rull den sammen. Klem dem flate med håndbaken, dryss på litt mel og kjevle dem ut igjen.

Tips:
Du kan lage ghee selv ved å klare smør. Altså smelte smøret og deretter la melkeproteinene falle til bunn for så å skille det klare smøret fra bunnfallet.

Varm takke eller stekepanne og legg på en paratha. Når den begynner å boble, snu den. Press ned kantene med et rent klede for å sikre jevn steking.

Parathaen skal være litt boblet og ha brune flekker. Ta den opp av pannen og legg på varm tallerken. Smør på ghee og server umiddelbart. Stek resten på samme måte.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En dessert kan knapt bli enklere
Ukens kake
Snøfriskparfait

En dessert kan knapt bli enklere

Den kremaktige og lett syrlige smaken på snøfriskparfaiten smaker fortreffelig med sommerens friske bær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ
+

Med dette i glasset får du et fullgodt alkoholfritt alternativ

Christer Andersson og Anna Karenina Anda Barron har med Empress laget et livsverk av sin hobby og lidenskap, til glede for alle som trenger et mer komplekst alkoholfritt alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag
Dagens rett
Pølser på meksikansk

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag

Pølser fra grillen kan serveres med annet enn brød eller lompe. Denne kombinasjonen er alltid populær blant barn i alle aldre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her