Indrefilet med kiwi og papaya (Svin Sans-i-bar)
Foto: matprat.no

Indrefilet med kiwi og papaya (Svin Sans-i-bar)

Frukt og kryddervarme gir indrefilet av svin ekstra smak. Du kommer garantert til å like det.

Fremgangsmåte

  1. Fileten gnis inn med salt, pepper, cayennepepper og nellik. 
  2. Skjær den i litt tykke skiver som stekes i smør eller olje og legges til side for å hvile.
  3. Skrell papayaen og og fjern kjernene.
  4. Skrell kiwiene.
  5. Mos fruktene (gjerne i food-prosessor) tilsett saften av en lime.
  6. Fruktmosen røres med crème fraiche, og blandingen helles i stekesjyen.
  7. Varm opp og smak til med ripsgele og revet limeskall, salt og hvit pepper.
  8. Medaljongene serveres med fruktsaus, med et dryss av ristede pinjekjerner (evt. ristede hasselnøtter/ mandler). Server gjerne hasselbackpoteter til.

Flere herlige reter med indrefilet av svin

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her