Innbakt svinefilet

Ingredienser
Ingredienser
Ca. 1kg indrefilet, midtsykket er ideelt
1/2 ts salt
1/2 ts nykverner pepper
Ca. 10 tynne skiver spekeskinke
2 ss olivenolje
6-8 tomater
2-3 båter hvitløk delt i skiver
1 ss frisk koriander

Grønn saus:
1 bunt persille
(uten stilkene)
3 ss kapers
Saft av 1 sitron
5 ansjosfileter
1 liten løk
2 båter hvitløk
1 ss hvitvinseddik
1 dl olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte
Gni fileten inn med salt og pepper. Pakk skinkeskivene rundt fileten og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.

Legg fileten i en form og pensle med oljen. Skjær et kryss i tomatene, putt inn litt hvitløk og dryss hakket koriander over. Sett tomatene i formen sammen med kjøttet.

Sett steketermometeret inn i kjøttet og stek fileten på 175°C til termometeret viser ca. 60°C. Da er kjøttet rosa inni. La fileten hvile 15-20 minutter før den skjæres i skiver.

Bland alle ingrediensene til sausen, untatt olje, salt og pepper i en foodprocessor. Tilsett oljen mens maskinen kjøres på lav hastighet, og la sausen bli jevn og godt blandet. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres.

Fordel sausen på serveringsfat og legg filetskivene over. Stekte poteter og grønn salat smaker godt til.

Sendt inn av Per Åge Serigstad

Forsiden akkurat nå
16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv
Dagens rett

Sugen på kebab? Du lager den enkelt selv

Renskåret svinekjøtt stekes raskt i panne og fylles i pitabrød med sprø salat og tomater og så mye chilisaus du liker. Enkelt, men også veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her