Irish-Cream Ispai

Fremgangsmåte

Knus kjeksene og bland dem med det smeltede smøret. Press det opp i en kakeform (en slik som man lager sukkerbrød i... det er lurt å fore den med bakepapir i bunnen først). Sett den deretter til avkjøling i kjøleskapet.
 
Smelt sjokoladen, og bland i en del av kokosen. Når sjokoladeblandingen kjøler seg, skal en ha opp i ca en fjerdepart av isen. Bland godt og ha det over bunnen som bør ha blitt fast og hard. Sett det i fryseren slik at det blir kaldt.
 
Myk deretter opp resten av isen med en food processor eller annen egnet redskap. Ha isen over sjokoladelaget og la den stå i fryseren til den er blitt stiv. Varm opp resten av kokosen i ovnen eller i en kjele til den blir gylden, la den kjøle seg ned og la det ligge som en topp på toppen av kaken. Om man ønsker, kan man til slutt riste et par dråper rum over.
 
Alt i denne oppskriften er sånn ca, og bør tilpasses ettersom hvor fet man ønsker kaken, hvor stort man ønsker de forskjellige lagene og hvor stor form man har.
 

Sendt inn av Eivind Alme

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her