Slik lager du skogsbæriskake
TINE

Slik lager du skogsbæriskake

Denne kaken er både frisk og lett. Den passer som dessert eller til en kopp kaffe.

Fremgangsmåte

Rund kakeform, 24 cm i diameter. I stekeovnen: 175° C i ca. 30 minutter.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og visp til blandingen er blank og stiv. Tilsett malte nøtter og bland alt forsiktig sammen.
 
Legg bakepapir i bunnen av den smurte formen. Hell røren i formen og stek kaken.
 
Avkjøl kaken i formen. Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland sammen eggedosis, rørte bær, yoghurt og vispet kremfløte. Smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann.
 
Avkjøl litt og rør den i bærkremen. Rør litt av og til, til blandingen tykner litt. Hell den over nøttebunnen i formen og sett formen i fryseren.
 
Legg på bærene når iskremen er halvstiv. Ta kaken ut av fryseren og la den stå i kjøleskapet en times tid før den skal serveres.
 
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv. Fjern formringen og bakepapiret. Sett kaken på serveringsfat og pynt med vispet kremfløte.
 
 

Sendt inn av TINE

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her