Italiensk pizza

Ingredienser
500 g mel
1 pk tørrgjær
1 ss salt
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje

1 boks med hakkede tomater
16 cherrytomater
pinjekjærner
parmasanost
krydder
spekeskinke
ruccola

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, salt og gjær. Tilsett vann og olje og elt det godt sammen til du får en smidig og fin deig. Blir deigen for tørr tilsett mer vann, blir den for bløt tilsett mer mel. Deigen skal ikke heve. Kjevle deigen til 2-3 mm tykkelse uten å heve deigen. Legg bunnen på en stekeplate og prikk den godt over det hele med gaffel.

Forstek bunnen til den får lysebrune prikker på toppen. På 220 ºC i ca 4 min i vanlig stekeovn, 2-3 min i pizzaovn. Ferdigstekte bunner kan fryses.

Smør et tynt lag med pizzasaus på en forstekt bunn. Legg spekeskinke, delte cherrytomater, pizzaost, finraspetparmasanost og pinjekjærner utover bunnen. Krydre med salt, pepper og oregano.

Stekes i vanlig ovn på 220 ºC ca 8-9 min, i pizzaovn ca 3-4 min.

Strø på med grovraspet parmasan og ruccolasalat når pizzaen tas ut av ovnen.

Sendt inn av Lene Haug

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her