Italiensk Pizza (KK nr.11 2002)

Ingredienser
Deig:
25 g fersk gjær
2,5 dl vann (37 grader)
7 dl (400 g) hvetemel
1 ts salt

Hvert fyll rekker til 1 pizza

Fyll 1 (Pizza Verde):
50 g mozzarella
3 ansjosfileter i biter
1 neve finhakket persille
1 ss hakket kapers
2 finhakkede hvitløksfedd
salt & nykvernet pepper
2 ss olivenolje (extra virgin)
10 blader ruccola

Fyll 2 (Pizza al Tonno):
200 g tomater
100 g tunfisk i olje
2 hvitløksfedd i tykke skiver
2 ss kapers
1 frisk rød chili i tynne skiver
2 kvister frisk merian eller timian
salt & nykvernet pepper
olivenolje (extra virgin)

Fremgangsmåte

Deig:
1. Begynn med å lage en liten deig av gjæren, med 1/4 dl vann og ca. 2 ss mel. Rør dette til en glatt røre og hev under håndkle i 30 min.
2. Tøm en haug av 6 dl mel på bordet. Lag en dyp grop i midten og hell deigen, saltet og resten av vannet ned i gropen. Arbeid deigen forsiktig sammen med hendene. Elt kraftig i 10 min.
3. Form deigen til en pølse og del den i 4 like store deler. Form hver del til en stor bolle og hev under et håndkle i ca. 2 timer.
4. Hver bolle eltes i noen minutter, klem og klapp med håndflaten til den er passe stor og tynn. Bruk evt. kjevle. Til slutt trykker du med knokene rundt pizzaen, omtrent 2 cm. innenfor kanten for å danne en opphøyet kant.
5. Legg på fyll og sett pizzaen nederst i ovnen på 275 grader. Stek i 10 min.

Fyll 1 (Pizza Verde):
Ingrediensene legges på i følgende rekkefølge:
mozarella, ansjos, hvitløk, kapers, persille, salt, pepper og olivenolje. Ruccolabladene legges på den ferdigstekte pizzaen.

Fyll 2 (Pizza al Tonno):
Ingrediensene legges på i følgende rekkefølge:
tomater, tunfisk, hvitløk, kapers, chili, halvparten av krydderurtene, salt, pepper og olivenolje.
Resten av krydderurtene drysses over den ferdigstekte pizzaen.

Sendt inn av Marius Krogh

Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her