Jordbærfromasj
Foto: Astrid Hals

Jordbærfromasj

Jordbærfromasj er en deilig dessert som du kan lage stor porsjon av til selskaper så vel som til bare deg og familien. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Bland Kesam og yoghurt, visp eggehvitene stive med sukkeret. Bland  dette med Kesam/yoghurtblandingen.

Hell vannet av gelatinen og løs den opp i 3 ss kokende vann, rør dette forsiktig i blandingen. Helles i porsjonsskåler eller bolle og settes kjølig noen timer før servering. Eller hell i store muffinsformer på stekebrett. Hvelves før servering.

Pynt med bærmos laget av jordbær blandet med litt melis og evt noen friske jordbær.

Lag i en stor bolle eller porsjonsformer. Pynt etter ønske.

Tips: Bytt gjerne ut denne yoghurten med en annen variant og du får en annen fromasj. Pynt med passende bær/frukter.

Her finner du mange flere deilige desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Forsiden akkurat nå
By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik steker du andebryst perfekt
Dagens rett

Slik steker du andebryst perfekt

Vi serverer en skikkelig delikatesse denne helgen når andebryst står på menyen. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi gin tonicen et ekstra løft med rabarbra fra hagen
Ukens drink
Gin tonic med rabarbra

Gi gin tonicen et ekstra løft med rabarbra fra hagen

En gin tonic skal være frisk og aromatisk, med rabarbrasirup og rabarbrastrimler får den enda mer av det gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre blir ikke matchen enn med denne Jura-chardonnayen
+
Mat og vin i kombinasjon

Bedre blir ikke matchen enn med denne Jura-chardonnayen

Kylling og risotto er en rett uten utløpsdato, og sammen med en nykommer av en vin, blir det ukas mat og vin-kombo.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her