Julekrans med sjokolade og kanel
Foto: Dansukker.no

Julekrans med sjokolade og kanel

Kringlen blir ekstra julete med kanel og sjokolade.

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett sukker, egg og salt under omrøring.
  3. Hell sakte i melet, og ha deretter i smøret klattvis.
  4. Elt deigen i 5-10 minutter.
  5. Deigen skal være smidig og litt klebrig. Juster evt med mer mel.
  6. Dekk til bollen, og la heve i 1 time.
  7. Sett ovnen på 175 °C.
  8. Bland alle ingrediensene til fyllet i en egen bolle, og sett den til side.
  9. Når deigen er ferdighevet, har du den over på et melet bakebord.
  10. Del i to biter, og kjevle forsiktig ut hver bit til et rektangel på ca. 18 x 13 cm.
  11. Spre fyllet på deigen, men la det være en liten kant ytterst uten fyll.
  12. Rull sammen hvert rektangel til en rull, og legg den på et brett med bakepapir.
  13. Klipp skrå snitt i kransene, nesten helt gjennom, med 1 cm mellom hvert snitt, og brett ut snippene vekselvis til hver side.
  14. La heve i 30 minutter.
  15. Pensle med sammenvispet egg, og pynt med perlesukker eller demerarasukker.
  16. Stek kransene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Vi byr mange aandre kringler du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her