Julesylte av hvitt kjøtt

Fremgangsmåte

Koking av høns:
Kok gjerne flere høns når du først er i gang. Hønsekjøtt og -kraft er fint å fryse. Del hver høne i to og ha dem i en kjele med så mye vann at det såvidt dekker. Tilsett 1 stor løk i biter, 1 gulrot i biter, 10 hele allehånde, nellik, pepperkorn, 2 laurbærblad og 1 ts salt pr liter vann. La det småkoke (trekke) i 2 timer. Frosne høns må koke i 2 1/2 time. Ta opp hønsene, avkjøl dem og sil kokekraften (hønsekraften). Rens hønsene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten). Deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis. Dryss krydderblandingen mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn. Trekk sammen håndkleet på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom to tallerkener/ fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press i kjøleskapet minst ett døgn. Oppbevares kaldt. Sylten kan fryses.
 
 

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Det er nå du skal kjøpe bordeaux: Dette er det aller beste kjøpet fra 2019-årgangen
+
Tester
111 nyheter testet spesialpol vin fra Bordeaux desember 2022

Det er nå du skal kjøpe bordeaux: Dette er det aller beste kjøpet fra 2019-årgangen

En primeur-salget av 2019-årgangen i Bordeaux ble hemmet av pandemien. Det kan du som har et romslig vinbudsjett høste fett av nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den aller beste måten å servere lutefisken på
Dagens rett
Lutefisk med klassisk tilbehør

Dette er den aller beste måten å servere lutefisken på

Dropp sirupen og brunosten og gå for en renere smaksopplevelse. Det er slik ekte lutefiskelskere spiser denne delikatessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til rakfisk
Tester
Drikke til rakfisk

Dette drikker du til rakfisk

Om du foretrekker rakfisken mild eller svært moden, finnes det alltid passende drikkefølger. Her får du tipsene du trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er grønnkål som gjør susen her
Dagens rett

Det er grønnkål som gjør susen her

Følger du denne oppskriften, behøver du ikke mye kjøtt - om noe - for å lage en virkelig god pizza.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Reinsdyrgryte er perfekt for søndagsmenyen  i november
Dagens rett
Reinsdyrgryte

Reinsdyrgryte er perfekt for søndagsmenyen i november

Det er helg, kaldt og derfor ekstra godt med en gryterett. Unn deg noe godt ved å kjøpe inn litt reinsdyrkjøtt. Pass på at du har alle kryddersortene som skal til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her