Julesylte av hvitt kjøtt

Fremgangsmåte

Koking av høns:
Kok gjerne flere høns når du først er i gang. Hønsekjøtt og -kraft er fint å fryse. Del hver høne i to og ha dem i en kjele med så mye vann at det såvidt dekker. Tilsett 1 stor løk i biter, 1 gulrot i biter, 10 hele allehånde, nellik, pepperkorn, 2 laurbærblad og 1 ts salt pr liter vann. La det småkoke (trekke) i 2 timer. Frosne høns må koke i 2 1/2 time. Ta opp hønsene, avkjøl dem og sil kokekraften (hønsekraften). Rens hønsene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten). Deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis. Dryss krydderblandingen mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn. Trekk sammen håndkleet på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom to tallerkener/ fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press i kjøleskapet minst ett døgn. Oppbevares kaldt. Sylten kan fryses.
 
 

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her